RelatiePsycholoog Tilburg

Achtergrond

Als Relatiepsycholoog Tilburg vertel ik je graag wat over mezelf. Het verlaagt misschien je drempel om met jouw probleem langs te komen. Ik wil je graag helpen en ik vertel je zo waarom. Chemie in jouw hoofd bepaalt hoe je je voelt én andersom. Door dingen anders te doen of te denken verandert de samenstelling van wat er in je hersenen gebeurt. Dit vind ik fascinerend. Ik ben na mijn VWO een opleiding gaan doen die zich op richt op de chemie in het brein. Ik studeerde Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht- Ik werd gegrepen door de theorie en de praktijk van de wetenschap. Aan het einde van mijn studie wilde ik promoveren. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Ik wilde als Psycholoog met mensen in de praktijk werken en me in de breedte blijven ontwikkelen.

Psycholoog zijn is meer dan werk

Na mijn studie werkte ik in een verslavingskliniek in Tilburg en had ik diverse bijbanen. Thans werk ik part-time bij een grote psychologeninstelling in Breda (1e & 2e lijn). Daarnaast verricht ik onderzoek naar het effect van bijvoorbeeld Visolie (Omega-3) en andere bio-ingredienten op psychische stoornissen. Buiten die grote interesse is het me te doen om mensen en hun relaties verder te helpen. Op korte termijn iemands welzijn en geestelijk comfort in het leven verbeteren, dat is dankbaar werk. Psycholoog zijn is voor mij meer dan werk. De reguliere GGZ is gericht op diagnostiek em mist soms de persoonlijke aandacht die past bij de cliënt. Een van de waarden die ik nastreef is om toegankelijke en laagdrempelige psychische zorg aan te bieden aan mensen uit de regio Tilburg.

Evenwicht herstellen

Soms is het nodig om je aan het werk te krijgen. In mijn werkwijze als Psycholoog kan ik soms confronterend en wat provocatief zijn. Cliënten waarderen mijn directe en duidelijke aanpak. Ik draai er niet omheen. Om je dat ene zetje te geven en een deur te openen. Je hebt namelijk keuzes! Als je geen keuzes maakt,  beweeg je niet en ontken je het leven. Want leven is bewegen! Wordt het star dan breek je op den duur. Als je altijd keuzes aan anderen overlaat leidt dit tot een verstoring in jouw evenwicht met alle gezondheidsklachten van dien. Ik help je dit herstellen. Ik weet inmiddels uit ervaring dat cliënten het waarderen dat ze én uitgedaagd worden, én dat dat gebeurt in een vertrouwde, veilige omgeving. Juist die combinatie spoort vaak mensen (en hun eventuele partners) aan tot het zetten van soms moeilijke, stappen. Bij stellen en relatietherapie richt ik me vooral op de onderliggende emoties en communicatiepatronen die verstrikt zijn geraakt in een negatieve spiraal en waarbij het gevoel van veiligheid en verbondenheid (grotendeels) is verdwenen. Ik werk verder vanuit verschillende psychotherapeutische invalshoeken afhankelijk van de problematiek en het individu.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel naar 076 – 7112860 of stuur een mail naar tilburg@relatiepsychologen.net. Door contact op te nemen heb je al die eerste belangrijke stap gemaakt.

Direct persoonlijk contact met mij?

Laat hier je telefoonnummer achter en ik bel je persoonlijk terug!

Meer weten? Contact opnemen kan altijd: bel 076 – 7112860 of stuur een mail naar tilburg@relatiepsychologen.net. Ons secretariaat is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

 • Master Biologische (Neuro)Psychologie, Universiteit Maastricht
 • Basisopleiding Acceptance & Commitment Therapy (ACT-EMDR Centrum)
 • Basisopleiding Emotionally Focused Therapy (EFT Centrum Zuid-Nederland)
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek (NIP)
 • Provocatief Coachen (IEP)
 • Transactionele Analyse (Equality HRM)
 • Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Kaber
 • Proces & Persoonsgericht Psychotherapeutisch Handelen
 • Bedrijfshulpverlening PCC
 • GZ- verklaring

Als Relatiepsycholoog Tilburg vind ik het belangrijk de kwaliteit van mijn hulpverlening te blijven waarborgen. Hiervoor volg ik de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat is een landelijke organisatie die de kwaliteit en integriteit van psychologen waarborgt. Als je meent een klacht te hebben over mijn dienstverlening stuur je deze per brief naar: NIP/College van Toezicht, Postbus 2085, 3500 GB Utrecht. In de klacht moet zijn opgenomen:

 • Je naam, adres en woonplaats
 • Naam, adres aangeklaagde
 • Omschrijving klacht (data, feiten, omstandigheden)
 • Je handtekening

 • Een individueel consult bedraagt € 95,-. Een sessie duurt 75 minuten. Avond of weekend: € 105,-
 • Voor relatietherapie (of afspraak met 2 personen) reken ik € 140,-.  Een sessie duurt 90 minuten. Avond of weekend: € 160,-
 • Voor minder draagkrachtige cliënten en in uitzonderlijke gevallen is een beperkte reductie van het tarief mogelijk

 • De sessies dienen contant of per internetoverschrijving te worden voldaan. De factuur kan je eventueel zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Ik kan je geen garantie geven dat deze vergoed worden. Vraag dit eerst goed na.
 • Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Indien binnen 24 uur voor de afspraak wordt geannuleerd zullen de kosten in rekening worden gebracht.
 • De betalingsverplichting voor de sessies ligt bij de cliënt.

De door mij geboden relatietherapie en eerstelijns psychologische zorg in de regio Tilburg wordt niet vergoed vanuit het basispakket door zorgverzekeraars. Voor de verzekeringen geldt, dat mijn behandelingen alleen in de aanvullende verzekering soms gedeeltelijk vergoed worden. In een aantal gevallen worden mijn behandelingen bekostigd door opdrachtgevers (werkgevers of bedrijfsartsen) aangezien deze een gunstige invloed hebben bij herstel en daarmee op terugkeer in het werk.

Psycholoog zijn is voor mij een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen passende psychologische zorg en relatietherapie te kunnen geven. Een van de waarden die ik nastreef is om toegankelijk en laagdrempelig te zijn voor cliënten uit de regio Tilburg.

 • Géén wachtlijsten, je kan direct terecht.
 • Géén afspraak of verwijsbrief huisarts nodig.
 • Flexibele tijden (avond, weekend, huisbezoek).
 • Klachten worden nooit doorgegeven aan zorgverzekeraars.
 • Persoonlijke benadering, je wordt als uniek persoon gezien, niet als een nummer.
 • Tussen behandelingen door ontvang je e-coaching (huiswerk en adviezen).
 • Geen strikt behandelprotocol maar persoonlijk behandelplan op maat.