RelatieTherapie Tilburg

RelatieTherapie Tilburg: met  een veilige liefdesrelatie ben je gezonder!

Ruim 70% van de mensen met een langdurige relatie ervaren op enig moment problemen op het gebied van seks en intimiteit. Er ontstaat een voedingsbodem voor sleur, ruzies, seksuele blokkades, vreemdgaan en spanningen. Als er kinderen in het spel zijn worden deze vaak onbedoeld met spanningen en ruzies opgezadeld. Dit wordt door jonge kinderen als hoogst onveilig ervaren en verhogen de kans op latere psychologische problematiek.

RelatieTherapie Tilburg: EFT helpt!

​Als Relatiepsycholoog Tilburg gebruik ik onder andere EFT (Emotionally Focused Therapy) en is ontwikkeld door dr. Sue Johnson. Het unieke van haar benadering is dat zij zich, anders dan de relatietherapeuten tot dan toe, niet zozeer richtte op het verbeteren van de communicatie tussen partners, maar op het versterken van de liefde en de verbondenheid tussen twee mensen. Zij ontdekte dat zich geborgen en veilig weten bij een ander mens niet alleen een levensbehoefte is voor kinderen (dat was al wel bekend), maar ook voor volwassenen. Wanneer je een veilige liefdesrelatie hebt, kun je problemen die je tegenkomt overwinnen en ben je gelukkiger, gezonder en productiever.

RelatieTherapie gaat in op het hier-en-nu

​In de relatietherapie ga ik in op de gevoelens en drama’s van relaties die ontregeld zijn en werkt vooral in het hier-en-nu. Het doel van relatietherapie is om de emotionele beschikbaarheid van de wederzijdse partners te verbeteren. Daarbij staat het hechtingsgedrag van beide partners centraal (behoefte aan veiligheid, vertrouwen en intimiteit). Relatietherapie Tilburg werkt met EFT. Deze methode heeft een heldere theoretische basis en is het meest succesvol bij partners waarbij de relatie verstoort is door negatieve (structurele) communicatie. Relatietherapie is niet geschikt bij gewelddadige paren of paren die aan het scheiden zijn.

Relatietherapie Tilburg zorgt ervoor dat jullie je eigen en elkaars behoeften en verlangens (opnieuw) zien, voelen, verwoorden en durven uit te spreken naar elkaar. Dit schept vaak (nieuwe) krachtige emotionele verbindingen die de relatie doet herleven. In sommige situaties kan partnerrelatietherapie reeds binnen enkele sessies verbetering geven terwijl in andere situaties meerdere sessies nodig zijn. Gemiddeld zal een relatietherapie 10 a 15 sessies beslaan.

Meer weten over RelatieTherapie Tilburg?

Bel 030 – 272 9401 of mail me info@relatiepsycholoog-tilburg.nl. Ons secretariaat is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

 EFT logo RelatieTherapie Tilburg