RelatiePsycholoog Etten-Leur

RelatiePsycholoog Etten-Leur

Als RelatiePsycholoog Etten-Leur vertel ik je graag iets over mezelf. Want hoe meer je van mij weet, hoe beter de klik mocht je bij mij langskomen. Ik ben geboren en getogen in Etten-Leur. De toenmalige Lagere Technische School was voor mij een behoorlijke shock en harde leerschool. Pestgedrag en vechtpartijen waren aan de orde van de dag. Ik zat toen behoorlijk met mezelf in de knoop. Uiteindelijk heb ik mijn roeping gevonden. Via een lange omweg heb ik Psychologie gestudeerd. Mensen begrijpen en helpen en Psycholoog worden was mijn roeping. Mijn eerste ervaring als werkzoekend psycholoog was het Helen Dowling Instituut. Daar werkte ik met kankerpatiënten. Een intensieve en leerzame periode uit mijn leven. Na een lange tijd gewerkt te hebben in het bedrijfsleven besloot ik met andere psychologen in 2009 een praktijk op te zetten voor cliënten in de regio Etten-Leur.

Werkwijze

Ik werk als Relatietherapeut en Psycholoog Etten-Leur en begeleid mensen met uiteenlopende persoonlijke, relatie- of werkgerelateerde problemen. Ik maak daarbij onder andere gebruik van effectieve psychologische behandelmethoden. Bij relatietherapie richt ik me vooral op de onderliggende emoties en communicatiepatronen die verstrikt zijn geraakt in een negatieve spiraal en waarbij het gevoel van veiligheid en verbondenheid (grotendeels) is verdwenen. Ik geef psychologische zorg vanuit verschillende psychotherapeutische invalshoeken afhankelijk van de problematiek en het individu.

Ik begeleid je als Psycholoog op een persoonlijke en coachende,  soms provocatieve wijze. In beweging komen, daar gaat het om! Daarbij werk ik niet vanuit een ‘kapotte’ maar een ‘hele’ versie van jou en je partner. Jij en je partner zijn namelijk al ‘heel’! Er zijn alleen onderdelen in julie leven die het geluk, vrijheid of voldoening in de weg zitten. Ik help hulpbronnen (her)vinden en sta naast jullie bij soms confronterende ontdekkingen. Je hebt werk te verzetten en ik help jou en je partner daarbij. Dat doe ik op een professionele, mensgerichte en persoonlijk manier.

Kruispunt

De meeste cliënten en stellen uit de regio Etten-Leur komen bij me op kritische momenten van hun leven. Mensen staan op een kruispunt. Je hebt het gevoel dat wat je nu doet belangrijk is maar tegelijkertijd voel je een muur van onvermogen. Je zit letterlijk mentaal en gevoelsmatig vast. In relatietherapie komt het allemaal bijelkaar.

Betrokkenheid

Ik ben bevlogen in mijn vak. Ook buiten het werk speelt het een grote rol in mijn leven. Met bijscholing, cursussen en het lezen van vakbladen en -literatuur, besteed ik er ook veel van mijn vrije tijd aan. Ook mijn eigen negatieve ervaringen en tegenslagen hebben me uiteindelijk sterker gemaakt. Iemand die er voor je is en je verder wil helpen. Ik sport graag, hou van afzien en mentaal mijn grenzen verleggen. Ver kunnen gaan, goed voor jezelf zorgen en met discipline verder komen dan je ooit van jezelf gedacht had. Eigenlijk doe ik dat in mijn werk ook voor anderen…

Direct persoonlijk contact?

Laat je telefoonnummer achter en ik bel je persoonlijk terug!

Meer weten? Contact opnemen kan altijd: bel 076-7112860 of stuur een mail naar etten-leur@relatiepsychologen.net. Ons secretariaat is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

 • Postmaster Bedrijfskunde, TSM (Universiteit Twente).
 • Master Psychologie, KUB,  (Register)Psycholoog NIP(A&O)
 • Bachelor Sociaal Agogisch (Personeel) werk – HogeschoolBrabant.
 • Basisopleiding Acceptance & Commitment Therapy,  ACT-EMDR Centrum.
 • Verdiepingsopleiding  Acceptance & Commitment Therapy,  ACT-EMDR Centrum
 • Eye Movement Desensitization & Reprocessing, ACT-EMDR Centrum.
 • Basisopleiding Emotionally Focused Therapy for Couples (EFT), EFT Centrum Zuid-NL.
 • Provocatief Coachen (IEP).
 • Transactionele Analyse (EQhrm).
 • Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Kaber Groep.
 • Coachingsvaardigheden (School voor Coaching).
 • Sexuele intimidatie, Ongewenste Omgangsvormen, Pesten (Bezemer & Kuiper)
 • Mediation (Merlijn)

Als Relatiepsycholoog Etten-Leur vind ik het belangrijk de kwaliteit van mijn hulpverlening te blijven waarborgen. Hiervoor ben ik als Psycholoog-NIP en Registerpsycholoog NIP/A&O aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat is een landelijke organisatie die de kwaliteit en integriteit van mijn werk waarborgt. Als je het logo van de NIP ziet, dan heb je zekerheid over zaken als kwaliteit, opleiding en controle. Als je meent een klacht te hebben stuur je een brief naar: College van Toezicht – NIP, Postbus 2085, 3500 GB Utrecht. In de klacht moet zijn opgenomen:

Je naam, adres en woonplaats
Naam, adres aangeklaagde + omschrijving klacht (data, feiten, omstandigheden)
Handtekening van de klager
Meer informatie: NIP

 • Relatietherapie (of afspraak met 2 personen): € 140,-.  Sessie duurt 75 minuten. Avond of weekend: € 160,-
 • Voor minder draagkrachtige cliënten is een reductie van het tarief mogelijk

 • De sessies dienen contant of per internetoverschrijving te worden voldaan.
 • Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd.
 • De betalingsverplichting voor de sessies ligt bij de cliënt.

Vanaf 2014 is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Aanpassingsstoornissen (bv. psychische klachten tgv echtscheiding, rouw, werk- en relatieproblematiek en een aantal andere stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg). Indien er sprake is van onverzekerde zorg, dan ontvangt u géén vergoeding van uw zorgverzekeraar. Belangrijk ook om te weten is dat u bij uw zorgverzekeraar een algemeen eigen risico heeft (2014: minimaal 360 euro).

Als (Register)Psycholoog NIP heb ik géén contracten afgesloten met zorgverzekeraars. De door mij geboden relatietherapie en 1e lijns psychologische zorg wordt NIET vergoed vanuit het basispakket door zorgverzekeraars. In een aantal gevallen worden mijn behandelingen bekostigd door opdrachtgevers (werkgevers of bedrijfsartsen) aangezien deze een gunstige invloed hebben bij herstel. Ik adviseer je om altijd contact met je zorgverzekeraar op te nemen. Je kunt dan het volgende aan hen doorgeven:

 • Ik ben lid van de Beroepsvereniging NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
 • Ik ben geregistreerd als Psycholoog-NIP & Registerpsycholoog-NIP/A&O
 • AGB code: 94100458 (psychologische zorgverlener)
 • Ik ben niet BIG-geregistreerd

Een van de waarden die ik en mijn collega’s nastreven is om laagdrempelige psychische zorg aan te bieden voor de regio Etten-Leur. De reguliere GGZ mist vaak de persoonlijke aandacht die past bij de cliënt in plaats van bij de diagnostiek. Psycholoog zijn is voor mij een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen de begeleiding te geven die bij hen past.

 • Géén wachtlijsten, je kan direct terecht.
 • Géén afspraak of verwijsbrief huisarts nodig.
 • Flexibele tijden (avond, weekend, huisbezoek).
 • Je klachten worden niet doorgegeven aan je zorgverzekeraar.
 • Persoonlijke benadering, je wordt als uniek persoon gezien, niet als een nummer.
 • Tussen behandelingen door ontvang je e-coaching (huiswerk en adviezen).
 • Geen strikt behandelprotocol
 • Persoonlijk behandelplan op maat.
 • Het is een investering in jezelf.