RelatieTherapie Etten-Leur

Relatiepsycholoog Etten-Leur

Ruim 70% van de mensen met een langdurige relatie ervaren op enig moment problemen in hun relatie. Er ontstaat een voedingsbodem voor sleur, ruzies, seksuele blokkades, vreemdgaan en spanningen. Als er kinderen in het spel zijn worden deze vaak onbedoeld met spanningen en ruzies opgezadeld. Dit wordt door jonge kinderen als hoogst onveilig ervaren en verhogen de kans op latere psychologische problematiek.

Als Relatiepsycholoog gebruik ik onder andere EFT (Emotionally Focused Therapy). Deze methode is meerdere malen wetenschappelijk onderzocht en is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapie. Deze vorm van relatietherapie zorgt er voor dat jullie je eigen en elkaars behoeften en verlangens (opnieuw) kunnen zien, voelen, verwoorden en durven uitspreken naar elkaar. Dit schept vaak (nieuwe) krachtige emotionele verbindingen die de relatie doet herleven. Gemiddeld zal een relatietherapie 10 a 15 sessies beslaan.

Wanneer je een veilige liefdesrelatie hebt, kun je problemen die je tegenkomt overwinnen en ben je gelukkiger, gezonder en productiever. Relatietherapie gaat in op de gevoelens en drama’s van relaties die ontregeld zijn en werkt vooral in het hier-en-nu. Het doel van relatietherapie is om de emotionele beschikbaarheid van de wederzijdse partners te verbeteren. Daarbij staat het hechtingsgedrag van beide partners centraal (behoefte aan veiligheid, vertrouwen en intimiteit). Relatietherapie is het meest succesvol bij partners waarbij de relatie verstoort is door negatieve (structurele) communicatie. Relatietherapie is niet geschikt bij gewelddadige paren of paren die aan het scheiden zijn.

Relatietherapie is voor veel stellen een drempel. Maar wat als je er samen niet meer uitkomt? Deskundige begeleiding om je relatie te redden is dan een uitkomst. Ben er wel op tijd bij. Het begint namelijk met kleine dingen. Je merkt dat het lastiger wordt om met elkaar te praten. Je maakt minder tijd voor elkaar vrij. Je voelt verwijdering en komt steeds vaker in onbedoelde ruzies terecht. Je denkt misschien geen liefde meer voor je partner te voelen. Je bent ontevreden over de seks en intimiteit. Na een aantal jaren groei je ongemerkt uit elkaar.

Meer weten? Bel 030 – 272 9401 of stuur een mail naar info@relatiepsycholoog-Etten-Leur.nl  Het secretariaat is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

 

EFT logo