Liefdesverdriet Psycholoog

Liefdesverdriet geeft behoorlijke negatieve emoties

LiefdesverdrietUit onderzoek blijkt dat het verbreken van een relatie behoorlijk wat negatieve emoties met zich meebrengt. Liefdesverdriet geeft angst, frustratie, wanhoop, boosheid en eenzaamheid wisselen elkaar moeiteloos af. Dit wordt ook wel een gebroken-hartsyndroom genoemd. Mensen met liefdesverdriet lopen dit op na een heftige emotionele relatiebreuk waarbij men zich afgewezen voelt.  Als het liefdesverdriet aanhoudt is het raadzaam om langs te gaan bij een deskundige hulpverlener, bijvoorbeeld een Psycholoog.

Liefdesverdriet is een ”Gebroken Hartsyndroom”

​Bij een gebroken-hartsyndroom voelen mensen pijnlijke steken rondom de borst wat doet denken aan een hartaanval. Dit is echter niet het geval. Echoscopieën hebben echter aangetoond dat het hart daadwerkelijk minder goed functioneert. Mensen met heftig liefdesverdriet en een gebrokenhartsyndroom zijn in zekere mate te vergelijkbaar met mensen in rouw (overlijden van een dierbare). Machteloosheid, diepe leegte en verdriet zijn herkenbare symptomen. Mensen lijden vaak door piekeren, slapeloosheid en kunnen ongecontroleerde gedachtes hebben over hun ex-geliefde. Deze gedachten komen vaak op ongewenste momenten.

Blijven hangen in liefdesverdriet is slecht voor je gezondheid

​​​Inmiddels is aangetoond dat het menselijk immuunsysteem fors kan lijden onder liefdesverdriet en een heftige relatiebreuk. Mensen met liefdeverdriet hebben meer stress en minder weerstand tegen ziektes. Depressie ligt met name bij vrouwen op de loer. Je zou misschien denken dat het verbreken van een relatie vooral zwaar is voor degene die verlaten wordt, maar de initiatiefnemer betaalt ook een prijs. Het nemen van de beslissing geeft meestal gevoelens van opluchting en bevrijding, maar vaak voelen beslissers zich ook schuldig en worstelen ze met gevoelens van spijt en schaamte. Vooral als er kinderen in het spel zijn.

​Blijf niet lopen met je liefdesverdriet? Zoek een Psycholoog!

​Mensen  met een gebrokenhartsyndroom zijn niet alleen hun partner kwijt maar voelen dat ze ook een deel van hun ‘zelf’ verloren hebben. Men weet even niet meer waar men staat – het zelfbeeld is onduidelijk, wie ben ik nu eigenlijk? Liefdesverdriet als gevolg van een heftig verbroken relatie kan de kwaliteit van je leven behoorlijk negatief beinvloeden. ​Op een gegeven moment kun je behoorlijk vastlopen. Zeker als het liefdesverdriet en de negatieve gevoelens niet minder worden en je zelfs psychische klachten krijgt. Je loopt met een onrustig en onzeker gevoel rond. Vervelende gedachtes en gevoelens zorgen dat je hopeloos in de knoop gaat zitten. Piekeren, slapeloosheid, sluimerende onrustige, angstige gevoelens, huilbuien, somberheid en nare gedachten kunnen jouw leven behoorlijk ontwrichten. Veel mensen lossen hun problemen op met hulp van familie of vrienden. Maar soms lukt dit niet. Kost het je moeite de draad weer op te pakken? Blijf je hangen in je liefdesverdriet? Een gesprek met een Psycholoog biedt uitkomst!

Meer weten?

Contact opnemen kan altijd: bel 076-7112860 of stuur een mail naar info@relatiepsychologen.net. Ons secretariaat is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Direct persoonlijk contact

Laat hier je telefoonnummer achter en we bellen je snel en persoonlijk terug!